Nevenactiviteiten zijn niet standaard in het basis-pakket inbegrepen maar er kan in alle vrijheid ter plaatse voor worden ingeschreven of spontaan aan worden deelgenomen :

ANDERE SPORTEN :  In de nabijheid is er mogelijkheid tot windsurfen, kitesurfen, suppen, waterski, parasailing, enz

 

 

 

FISHING BBQ : Bij de lokale Griekse kapitein Yannis kan je je inschrijven voor een fishing bbq. Bedoeling is dat je ‘s ochtends aan boord van zijn vissersboot eigenhandig je vis-lunch aan boord haalt. Wanneer iemand een volgens kapitein Yanni voldoende grote buit binnenhaalt, word je op ouzo getrakteerd.  De ‘fishing’  wordt daarna met een heerlijke gegrilde vis-bbq afgesloten.

 

BBQ : Bij dezelfde kapitein Yanni varen we in afspraak op een avond na de fiets- of zeildag met zijn vissersboot naar een afgelegen mini-strandje voor een fantastische barbecue (vlees, vis of vegetarisch).  Dit afgelegen strandje is slechts per boot bereikbaar.  Lekker gezellig met ouzo, wijn, Griekse sfeer, muziek en dansgelegenheid.

JEEPSAFARI : Je kan zelf een auto of jeep huren of in afspraak gaan we er met de ganse groep erop uit voor een tocht langsheen het eiland Kos. Zo krijg je de mooiste plekjes van het hele eiland te zien.  Kos is het tweede grootste eiland van de Dodekanese groep, vooral bekend als het eiland van Hippocrates, grondlegger van de moderne geneeskunde.  Een boeiend eiland met een zeer gevarieerde natuur en een groot aantal bezienswaardigheden.

op pad met een trike

 

 

 

 

 

 

 

 

NISSIROS :  Op 11 zeemijlen ten zuidoosten van Kefalos, ligt het kleine eiland Nissiros met een nog matig actieve vulkaan.  Een boottocht van ongeveer 1 uur vanuit de haven van Kefalos brengt je naar dit aparte eiland dat een natuurlijke rust uitstraalt, de zeer pittoreske dorpjes, prachtige vloermozaïeken en landbouwtaluds. Er is op dit eiland ook een puur natuurlijke sauna (zweetgrot).  Een bezoek méér dan de moeite waard.

 

 

 

 

 

 

 

KOS town :  Wie nog voldoende energie over heeft, kan een avondje gaan stappen in de hoofdstad van het eiland.  43 km noordoostelijk van Kefalos.  Gezellige drukte, vele bars en dans-disco’s.  Ambiance tot in de vroege uurtjes.

 

 

 

 

 

 

 

RHODOS :  De Kos vakantie kan gecombineerd worden met een bezoek aan Rhodos, het grootste Dodekanese eiland met ook weer vele typische Griekse bezienswaardigheden.   Met de ‘flying dolphin’ is dit eiland immers op slechts één uur van Kosstad te bereiken.

        homepage
Catadventures
CIF: GR 159.385.218
85301 Kefalos
CP: . Kos (Griekenland)
Tel: 0030 6970719498

info@catadventures.be

Je volgende vakantie ?